fbpx
LaserWar Weapons and Tactics
LASERWAR SRBIJA

Zašto je LaserWar tako realističan?

U ovom članku ćemo pričati o karakteristikama i parametrima, razlozima koji LaserWaru daju tu posebnu dozu realističnosti. Da pogledate sve što vas zanima o LaserWar Igri i našoj opremi koju koristimo posetite naš zvanični sajt.

LaserWar oprema je do sada bila dostupna za policiju i vojsku, a koristi se za napredne obuke i uvežbavanja taktike i sposobnosti. Popularna oznaka „MILSIM“ koju karakteriše ova oprema, a označava „Military Simulation“ potvrđuje da je idealna za ratne simulacije i realistično borbeno iskustvo. LaserWar oprema predstavlja profesionalne rekvizite za uvežbavanje taktičkih i vojnih situacija. Složen sistem naoružanja, tehnike i opreme, zajedno sačinjavaju idealnu kombinaciju za ultra realistično i moderno iskustvo svakog korisnika. Po pitanju opreme i dejstva svi uslovi pravog ratnog sukoba su zadovoljeni.

Kako tačno LaserWar funkcioniše? Način rada?

Čuli ste šta je to LaserWar ali vas sigurno zanima i kako LaserWar funckioniše? Oružje „ispaljuje“ infracrvene zrake velikog dometa koji pogađaju druge korisnike. Domet infracrvenih zraka zavisi od modela oružja, pa se tako kreće i do neverovatnih 500 metara ako govorimo o snajperima ili 200-250m ako govorimo o poluautomatskim i automatskim puškama.

Infracrveni zraci se vrlo lako prenose na svim terenima, a jedino što može da im stane na put je naravno čvrsta prepreka. Infracrveni zraci se bez prekida prenose i u gustoj šumi kroz listove, žbunje i šipražje. Svaki korisnik poseduje i specijalne senzore koji prikupljaju infracrvene zrake, odnosno detektuju pogodak. U pitanju je veoma dobro kalibrisana oprema velike preciznosti, pa korisnik mora da se služi svim nišanskim sredstvima i tehnikama kako bi pogodak bio uspešan. Princip rada LaserWar opreme ogleda u jednom usklađenom i elektrosnki povezanom sistemu, bez greške!

LaserWar oprema i naoružanje! Kakve su LaserWar replike?

Dolazimo i do naoružanja. Raspolažemo sa naoružanjem i opremom koja se odlikuje najvećim stepenom identičnosti u odnosu na prave modele naoružanja. Po pitanju izgleda, težine, sastava, materijala, osećaja u rukama svaka puška je nalik originalu. Svaka puška izrađena je od metala i  polimera, a teži od 2 do 6 kg. Prvi smo po kvalitetu replika!

Oružje u sebi ima ugrađen uređaj koji imitira trzaj i ultra glasan zvučnik koji daje vrlo uverljiv zvuk, a koji se može čuti i na većim udaljenostima. Vrlo je bitno istaći profesionalne optičke sisteme koji posedujemo i koji su sastavni deo puške. Takođe, postoje imitacije vatre odnosno efekti vatre prilikom izlaska metka iz cevi. Na taj način, ako igrate na slabo osvetljenom terenu sigurno ćete moći da zapazite odakle se puca i gde se ko sakrio. Moguće je takođe i onesposobljavanje samog oružja ukoliko je pogođeno. Oštećenje može da se gleda u privrenemom oštećenju ili potpunom blokadom. Posedujemo snajpere, automatske i poluautomatske puške, pištolje i laserwar noževe za blisku borbu, kao i laserwar granate i specijalne prenosne bombe sa tajmerima. Za ultra realističnu priču tu su i specijalni MEDIC setovi za doktore na terenu koji imaju zadatak da ranjenima zaustave krvarenje ili da reanimiraju one koji su izgubili sve helte.

Realnost je povezana za nemogućnošću prevare! LaserWar Anti-Cheat sistem!

LaserWar se odlukuje specijalnim anti-cheat sistemom koji sprečava bilo kakve prevare, ignorisanje pogotka  itd. Elektronika vodi računa o pravilima i čini da LaserWar bude na prvom mestu po pitanju FairPlay borbe.

Prilikom pogotka igrača, postoji obostrani feedback. Igrač koji je pucao dobija svetlosti signal od senzora pogođenog igrača, dok pogođeni igrač dobija feedback u vidu zvučne signalizacije sa veoma jasnog i glasnog zvučnika na svom oružju, ali i signal u vidu jakih vibracija na senzorima. Ranjeni igrač par puta zasvetli i onda prestaje sa odavanjem svetlosti, dok ubijeni igrač konstantno svetli i time je uvek moguće znati ko je van igre a ko nije. Kada je igrač ubijen, njegova puška se automatski gasi i ne može više da se koristi dok se ne oživi. Velika prednost toga što je sve elektronski je i to što instruktori u toku igranja imaju prenosni računar koji u realnom vremenu prikuplja statistiku tako da nakon svake runde, svaki igrač može da pogleda efektivnost korišćenja municije, broj pogodataka, ko je koga pogodio, ukupan score itd.

Evo i glavnog razloga zašto je LaserWar ultra realističan! Provereno …

Čuli ste šta je to LaserWar,  ali šta je to što LaserWaru daje tu posebnu dozu realističnosti? Kod LaserWar-a putanja metka odnosno infracrvenih zraka je pravolinijska sa određenim stepenom disperzije tj. rasipanja na većim udaljenostima. To u bukvalnom prevodu znači da će „metak“ pogoditi tamo gde ciljate, a da je sve teže što je meta dalje. Ono što će obradovati profesionalne igrače Airsofta i Paintballa je to što ovde vetar ne predstavlja problem. Dakle nema potrebe za nameštanjem kontakta kuglice i mete, odnosno pucanja nešto iznad ili ispred mete, već naprotiv morate biti veoma precizni.

Pročitajte o razlikama između LaserWara i Airsfota na ovom linku.

Druga veoma bitna karakteristika je brzina, a možda i od svega najvažnija. Infracrveni zraci omogućavaju da poput pravog metka veoma brzo stignu do svoje mete. To znači da ćete imati isti efekat i brzinu pogotka kao i da pucate iz pravog oružja. Zato, onog trenutka kada stisnete okidač vi ste pogodili metu. Ako spojimo ove karakteristike, brzinu i preciznost dobijamo vrlo realistične uslove, ali i izrazito teške za preživljavanje. Verne replike naoružanja, profesionalni optički sistemi, imitatori trzaja, svetlosni efekti vatre, preciznost i brzina su samo neki od realističnih uslova.

LaserWar Teren za Igru? Igrajte gde želite, sve misije su otključane.

Najveća prednost LaserWar-a pored sve tehnologije i savršene opreme je i to što ne zahteva poseban teren. LaserWar ne koristi kuglice i ne predstavlja pretnju po bezbednost drugih osoba u okruženju kao što su posmatrači, prolaznici itd. Imajući to u vidu kao i da je LaserWar 100% Eco-Friendly, može se igrati gde god vi želite! Zaista izbor je potpuno na vama!

LaserWar Weapons And Tactics je zvanični predstavnik LASERWAR kompanije i zvanični distributer LaserWar opreme u Srbiji. Ujedno i jedina firma u Srbiji koja raspolaže sa ovakvom vrstom opreme poslednje generacije i kvaliteta. Želimo da u Srbiju donesemo jednu novu priču usmerenu ka zabavi i rekreaciji svih uzrasta!

Posetite i našu LaserWar Online prodavnicu replika i dodatne opreme.

www.laserwar.rs
shop.laserwar.rs