fbpx
LaserWar Weapons and Tactics
lasertag srbija

Zašto odabrati LaserTag?

Evo zašto da odaberete upravo Laser Tag za svoj rođendan ili tim bilding!

U ovom članku pišemo o nekoliko razloga zašto odabrati Laser Tag za proslavu rođendana, organizaciju tim bildinga, zabavu i bilo koje drugo druženje sa vašim prijateljima. Izdvojili smo ono najvažnije, ali svakako Laser Tag krije i mnoge druge zanimljivosti i čari koje ostavljamo vama da otkrijete kada dođete da igrate i isprobate ovu inovativnu ratnu igru!

U Laser Tag igri koriste se verne replike oružja!

Raspolažemo sa replikama i opremom koja se odlikuje najvećim stepenom identičnosti u odnosu na originalne modele naoružanja. Po pitanju izgleda, težine, sastava, materijala, osećaja u rukama svaka puška je nalik originalu. Većina modela koje posedujemo je istinski verna replika a ne imitacija, sklapana u fabrikama gde se zaista sklapaju i proizvode originali, od potpuno istih delova. Identične do najsitnijih detalja! Svaka puška izrađena je od metala i polimera, a teži od 2 do 6 kg u zavisnosti od modela. Oružje u sebi ima ugrađen uređaj koji daje feedback trzaja i ultra glasan zvučnik koji daje vrlo uverljiv zvuk. Vrlo je bitno istaći profesionalne optičke sisteme koje posedujemo i koji su sastavni deo puške. Takođe, postoje imitacije vatre odnosno efekti vatre prilikom izlaska metka iz cevi. Na taj način, ako igrate na slabo osvetljenom terenu sigurno ćete moći da zapazite odakle se puca i gde se ko sakrio. U našem arsenalu naoružanja, posedujemo sve od snajpera, automatskih i poluautomatskih pušaka, pištolja i laserwar noževa za blisku borbu, kao i Laser Tag granate i bombe sa tajmerima itd.

lasertag srbija

Laser Tag je izrazito realistična igra! Svi uslovi zadovoljeni!

Laser Tag je oprema koja je do sada bila dostupna isključivo za policiju i vojsku, a koristi se za napredne obuke i uvežbavanja taktike i sposobnosti, uglavnom specijalnih jedinica. Popularna oznaka „MILSIM“ koju karakteriše ova oprema, a označava „Military Simulation“ potvrđuje da je idealna za ratne simulacije i realistično borbeno iskustvo. Složen sistem naoružanja, tehnike i dodatne opreme, zajedno sačinjavaju idealnu kombinaciju za ultra realistično i moderno iskustvo svakog korisnika.

Svaki igrač ima svoje oružje, a u zavinosti od odabira modela ima i određenu količinu municije. Meci su u vidu su IF zraka. Nakon utroška municije iz okvira, repetiranje se vrši kao i na originalu. Oružje može da puca pojedinačno ili rafalno, što je odabir korisnika i zavisi od modela oružja. Kada se IF zracima pogodi drugi igrač, senzori na pogođenom igraču detektuju pogodak, a feedback pogotka imaju oba igrača. Kod Laser Tag-a putanja metka ili u ovom slučaju infracrvenih zraka je pravolinijska sa određenim stepenom disperzije odnosno rasipanja na većim udaljenostima. To u prevodu znači da će „metak“ pogoditi tamo gde ciljate, a da je sve teže što je meta dalje. Druga veoma bitna karakteristika je brzina, a možda i od svega najvažnija. Infracrveni zraci omogućavaju da poput pravog metka veoma brzo stignu do svoje mete. To znači da ćete na tako malim rastojanjima kao što je do 200-400 metara, imati isti efekat i brzinu pogotka kao i da pucate iz pravog oružja. Zato, onog trenutka kada stisnete okidač vi ste pogodili metu, u pokretu ili ne. Nema potrebe da nameštate kontakt metka i mete kao što je to u paintballu i airsoftu. Nema potrebe da gađate nešto iznad ili ispred mete. Ako spojimo ove karakteristike, brzinu i preciznost dobijamo vrlo realistične uslove, ali i izrazito teške za preživljavanje. Upravo takvi realistični uslovi, veoma slični pravom ratnom sukobu su razlog zbog čega je ovde adrenalin uvek na maksimumu.

Kada vas neko pogodi prvi put, vi ste ranjeni i krećete da krvarite. Svakih nekoliko sekundi gubite određeni broj helta. Ako brzo ne nađete doktora iskrvarićete. Posedujemo i specijalne MEDIC setove za doktore na terenu koji imaju zadatak da ranjenima zaustave krvarenje ili da pokušaju da reanimiraju one koji su poginuli. Moguće je takođe i onesposobljavanje samog oružja ukoliko je pogođeno. Oštećenje može da se gleda u privremenom oštećenju ili potpunom blokadom. Zahvaljujući LaserTag elektronskom sistemu, u mogućnosti smo da uradimo sve što zamislimo i što se viđa u realnim borbenim situacijama. Postoji sistem zagrevanja cevi, sistem krvarenja i pružanja prve pomoći, posedujemo razne uređaje, biološke, nuklearne bombe, granate, noževe, checkpointe, baze! Čak smo u stanju da na terenu postavimo minsko polje ili radioaktivne zone! Čisto da zabiberimo atmosferu! Mnoštvo rekvizita na terenu omogućava da se igraju razni scenariji i misije. Jedna od najpolularnijih je naša unikatna LaserWar Misija! Pogledajte opis na linku. Zaista pružamo potpuni doživljaj!

lasertag srbija

Domet replika kod Laser Tag igre je i do 500 metara!

Domet je veoma bitna karakteristika Laser Tag igre, pogotovo ako uporedimo sa do sada poznatim i popularnim ratnim igrama. Naprimer, kod Airsofta efikasni domet preko 100 metara skoro nikada nije spomenut. Prosečan borbeni domet je 30 – 60 metara i to će potvrditi svi igrači Airsofta bez obzira gde igraju. U Paintballu je domet od 50 do 60 metara. Na većim daljinama postoji šansa da kuglica ne pukne prilikom udara u metu. Kakva je situacija sa dometom kod Laser Tag igre? Efektivni domet nekih oružja i do 500 metara, naprimer snajpera. Borbe su uglavnom na udaljenosti od 150 – 250 metara između dva protivnička tima. Radi se o veoma velikom opsegu i tome da vas neko može pogoditi iako ga niste ni videli ni čuli, ne znajući odakle vas je neko ubio. Zato, domet igra veliku ulogu kada govorimo težini igre, adrenalinu i realističnosti.

Kod Laser Tag igre brzina i preciznost IR zraka je velika!

IR zraci imaju mnogo više sličnosti pravom metku od bilo kakvih airsoft ili paintball kuglica. Prvo, IR zraci odmah reaguju, tako da onog momenta kada stisnemo okidač IR zraci su već uveliko pogodili metu. To znači da ne moramo da pucamo nešto ispred ili iznad mete te da računamo putanju “metka” ili kuglice na tako malim udaljenostima. Pravi metak svakako ne odstupa od svoje pitanje pa ni pri udarima vetra, drastično na tim udaljenostima, to počinje tek posle nekoliko stotina metara. Dakle brzina je jedan od važnih parametara kada gledamo kako sve to funkcioniše. Samim tim što nema potrebe da nameštamo kontakt mete i IR zraka govori o Laser Tag preciznosti. Zato je vrlo teško preživeti u ovoj igri jer je veoma realno!

Opet veoma slično pravom metku, IR zraci izlaze iz cevi pravolinijski i ne odstupaju od svoje putanje na tim udaljenostima. Baš kao i kod pravog metka (na tim udaljenostima) vetar ne utiče na IR zrake. No postoji nešto što se naziva disperzija IR zraka. Dakle na većim udaljenostima se IR zraci blago šire odnosno rasipaju. To je iz razloga da možete da gađate celo telo protivnika kada se nalazi na većoj udaljenosti, a da njegovi senzori koji su naprimer na glavi i dalje registruju pogodak u grudni koš. Svi znate da se meta čini manja kada je daleko, i da je vrlo teško biti izrazito precizan osim ako imate specijalne obuke iza sebe. Iz tog razloga smo vam na neki način olakšali bar malo, no ne brinite i dalje morate da budite vrlo precizni.

lasertag srbija

Laser Tag poseduje specijalan Anti-Cheat sistem!

Dolazimo i do Anti-cheat sistema koji je na visokom nivou! Zapamtite, igrate Laser Tag da bi ste se dodatno zbližili i razvili timski duh a ne da se svađate ko je koga prvi pogodio, da li ste ga uošte pogodili. Znate i sami ako ste igrali da su u airsoftu i paintballu česte svađe zbog ne priznavanja tj ignorisanja pogotka ili brisanja boje. Sve sve svodi na poverenje i iskrenost. Kod nas o svemu tome brine naš anti-cheat sistem koji sprečava bilo kakve prevare, ignorisanje pogotka itd. Elektronika vodi računa o pravilima i čini da Laser Tag bude na prvom mestu po pitanju FairPlay borbe. Prilikom pogotka igrača, postoji obostrani feedback. Igrač koji je pucao dobija svetlosti signal od senzora pogođenog igrača da ga je pogodio, dok pogođeni igrač dobija feedback u vidu zvučne signalizacije sa jasnog i glasnog zvučnika na svom oružju, ali i signal u vidu jakih vibracija na senzorima koje je nemoguće ne osetiti. Ranjeni igrač par puta zasvetli i onda prestaje sa odavanjem svetlosti, dok ubijeni igrač konstantno svetli i time je uvek moguće znati ko je van igre a ko nije. Najbolja stvar od svega je to što kada je igrač ubijen, njegova puška se automatski gasi i ne može više da se koristi dok se ne oživi na pomoću doktora ili bolnice.

Nakon Laser Tag igre, moguće je dobiti detaljnu statistiku igrača!

Upoznati ste sa ratnim igrama kao što su airsoft i paintball pa znate koliko je to bitno, i koliko je teško u ovim ratnim igrama doći do preciznih podataka, odnosno skoro je pa nemoguće. U airsoftu i paintballu morate da sami brojite i pamtite, i često vam to niko neće priznati, jer će svako imati svoju statistiku i svoje brojke u glavi. Pre nego što nastavite da čitate ovaj članak, savetujemo da pročitate naša dva članka koja su posvećena poređenju ovih taktičkih igara generalno. Da pročitate razlike između LaserTag i Airsoft igre i da pročitate razlike između LaserTag i Paintball igre. Kod nas, odnosno sa LaserTagom to nije problem! Naši instruktori koji su sve vreme sa vama na terenu, preko tableta na kraju igre izvlače statistiku iz svake puške. I detaljno vam odmah na terenu čitaju statistiku za svaki tim, i za svakog igrača posebno: koliko ubistava, koliko smrti, koliko je ispaljeno municije, rejting, score i ostalo. Statistiku dobijate u vidu PDF-a na mejl, a to ide tako daleko da možete da vidite i detalje koga ste tačno ubili i ko je tačno od igrača vas ubio i koliko puta, koliko ste iskoristili zavoja da bi zaustavili krvarenje itd.. Program vam čak dodeljuje na osnovu vaše igre i rankove, te ćete tako odmah videti koju ulogu imate u timu i ovoj taktičkoj igri! Ko je rambo, a ko kamikaza? Ovo je veoma bitno, jer naši termini traju punih dva sata, i misije su nekada toliko zahtevne i teške, da zaista niko na kraju ne može da ni da predpostavi kakav je odnos snaga bio tokom same igre. Jedan tim je zauzeo checkpoint, drugi je zato uništio bazu, ali koji je zaista rezultat? E tu nastupa naša LaserTag statistika.

lasertag statistika

Laser Tag igru možete da igrate gde god želite! Donosimo opremu!

Najveća prednost nove generacije LaserTaga, pored sve tehnologije i savršene opreme je i to što ne zahteva poseban teren. S obzirom da ne koristi kuglice i da ne predstavlja pretnju po bezbednost drugih osoba u okruženju kao što su posmatrači, prolaznici itd i imajući u vidu da je LaserTag 100% Eco-Friendly neostavljajući nikakve tragove po prirodu, može se igrati gde god vi želite! Vi birate lokaciju! Laser Tag može da se igra gde god želite, mi vam donosimo opremu do vas, na vaš plac, vikendicu ili bilo koju odabranu lokaciju u prirodi. Uvek predlažemo naš LaserWar teren u srcu Fruške gore! Da pogledate prezentaciju našeg terena kliknite na ovaj link. Na našem terenu postoje rovovi, čeke, osmatračnice i površine je 3000m² pod šumom. Teren je urađen za ozbiljne ograče i ratne simulacije. Pored našeg terena, veoma popularna lokacija je i Kamenički park, gde najčešće igraju deca i svi oni koji igraju po prvi put. Više Laser Tag igri u Kameničkom parku pročitajte na našem članku.

Predlažemo da pročitate članak “Gde igrati LaserTag u Novom Sadu” Istakli smo po nama ono najbolje! Dok smo ovo pisali, uzeli smo u opticaj i iskustva naših igrača, te su ove lokacije svakako na prvom mestu. Ipak je Fruška gora što se Novog Sada tiče pravi izbor, a bilo koje izletište na njoj ili neki manje popularan deo, svakako može da posluži da se zabavite i igrate LaserTag. I još jednom da napomenemo i ponovimo da nema posebnog terena. Možete da igrate gde god želite!

Laser Tag pruža mnoge mogućnosti kada su scenariji u pitanju!

Budući da se radi o elektronskoj opremi, Laser Tag omogućava i veliki izvor dodatnih elektronskih uređaja specijalnih namena, koji povećavaju diverzitet igre i omogućavaju da se kreira bilo koji scenario po zahtevu korisnika i igrača. Posedujemo veliki broj uređaja koji će učiniti da vaš Laser Tag termin bude ispunjen od početka do kraja, zabavom, adrenalinom i taktikom! Svaki od ovih uređaja je specijalno osmišljen da kreira veoma verne i realistične uslove, ali i one druge koji pružaju osećaj kao da igrate jednu video igru uživo. Sa ovom opremom, možemo da kreiramo veliki broj različitih scenarija, misija i zadataka koji moraju da se prelaze u toku samo jednog Laser Tag termina. Pored klasičnih bombi i granata, u našem arsenalu imamo i nuklearnu i biološku bombu, nevidljive mine po terenu, sakrivene drevne predmete koji trebaju da se pronađu i koji daju prednost pronalazaču, čekpointove koji trebaju da se zauzmu i odbrane, radioaktivne zone i veoma složen sistem baza koji svakom timu daje niz prednosti. Da ne zaboravimo medic uređaje za doktore, specijalne uređaje koje imitiraju Bolnicu, zatim uređaje za dotur municije, kontejnere sa opasnim nestabilnim virusom i mnogi drugi.

Laser Tag igrate bez zaštitne opreme koja samo smeta!

Svi znate da se airsoft i paintball moraju igrati sa zaštitnom opremom. Oblačite kombinezon ili uniformu na već jedan sloj odeće kako bi vas „manje“ boleo pogodak kuglice, zatim stavljate kacigu, vizir ili naočare koje se konstantno tokom igre magle i ništa ne vidite, zatim zaštitu za usta tj. mrežicu, a neki oblače i dodatnu opremu kao što su pancir prsluci sa sunđerima ili pravim balističnim pločama. Većina ove opreme igračima koji su došli samo da se zabave, smeta i neprijatan je osećaj. Pogotovo ako govorimo i higijenskim aspektima pogovo u trenutnoj situaciji. Kod Laser Tag igre, sve što vam je potrebno jeste replika i senzor. Odeća i obuća, te dodatna oprema i garderoba zavise od vas. S obzirom da nema kuglica, a ni bola i modrica, nema potrebe ni za zaštitom opremom. Možete igrati u čemu god želite i u čemu se osećate prijatno.

laserwar okupljanje

Laser Tag je moguće igrati po svim vremenskim uslovima!

Za razliku od airsofta i paintballa, Laser Tag nije toliko ograničen sa vremenskim prilikama. Naprimer, kod airsofta i paintballa, mraz neće samo prouzrokovati kvar akumulatora, a da ne govorimo o puškama na gas. Što je još gore, krhka i skupa unutrašnja konstrukcija vazdušnih pušaka propada zbog prekomernog hlađenja. Niske temperature nisu dobre za pokretne delove napravljene od plastike i silumina. Vetar je najgori neprijatelj Airsoft igrača. Kuglica za ispaljivanje je suviše lagana i njen pravac putovanja se može lako menjati naletima vetra. Znate i sami koliko je poražavajuće kada morate da sačekate da vreme baš bude idealno da bi ste se zabavili i igrali, čak i kad je vedro, vetar može da duva, a najgore je što može da počne kad god. Za Laser Tag je jedino ograničenje obilna kiša. Mraz, sneg, vrućina neće naneti štetu opremi. Može se igrati tokom cele godine. Vetar ne utiče na infracrvene zrake kao što ne utiče ni na pravi metak na tim početnim udaljenostima.

Laser Tag je namenjen za sve uzraste! Mogu ga igrati i deca i stariji!

Dolazimo do toga da Laser Tag mogu da koriste svi, od dece do odraslih u velikom rasponu različitih scenarija i mogućnosti igre. Laser Tag je idealan kao što je gore opisano za prave zaljubljenike u „MILSIM“ scenarija, vojne i ratne simulacije, ekstremne sportove i ostalo što uliva određenu dozu adrenalina. Ali i naravno za klasičnu zabavu u vidu proslava rođendana i organizovanja timbildinga. Sama pomisao na to da ćete vi ili vaša deca provesti jedno kvalitetno vreme na otvorenom, na vazduhu sa 2 sata neprestane rekreacije i treninga, Laser Tag stavlja u top mesta po pitanju zdravih i korisnih aktivnosti na otvorenom. LaserTag je OK za sve od 10 do 70 godina! Zbog svoje realističnosti, vernih replika, najviše privlači starije.

lasertag srbija

I najvažnije, Laser Tag igra je potpuno bezbedna i sigurna!

Laser Tag koristi veoma bezbednu i sigurnu opremu! Infracrveni zraci su 100% sigurni i bezbedni kako po zdravlje ljudi tako i za samu životnu sredinu. Sva oprema je testirana i poseduje odgovarajuće CE i druge Međunarodno priznate sertifikate. Važno je napomenuti da nema kuglica koje se ispaljuju pod velikim pritiskom i nema ničega što može da vas pogodi i nanese fizičke povrede. Samim tim korišćenje Laser Tag opreme ne zahteva korišćenje nikakve zaštite opreme što samo može da smeta tokom igre. Sva dodatna oprema je izbor korisnika i uglavnom se koristi u borbenim simulacijama da bi se svi uslovi pravog rata adekvatno ispunili. Iz tog razloga, naša oprema je idealna kako za decu, osobe ženskog pola ali i za sve one koji žele da se zabave bez da razmišljaju o eventualnim posledicama i tragovima igre. Oprema je takođe i 100% Eco Friendly!

Povoljna i pristupačna cena! Odlična Laser Tag ponuda!

LaserWar po svemu zauzima TOP mesto, pa tako i po povoljnoj ceni. Cena se kreće od 1000 dinara po osobi ali može biti i skuplje u zavisnosti od broja igrača i lokacije na kojoj se igra. Tako je dobro ste čuli, igrate gde god želite! Mi donosimo opremu na vašu adresu. U cenu ulazi oprema i dostava opreme na željenu lokaciju na celoj teritoriji Srbije kao i termin u trajanju od dva sata od momenta početka prve runde. To znači da se u termin ne uračunava vreme potrebno za nameštanje opreme, pripremu za igru i kratak kurs naših instruktora na terenu koji je takođe uključen. Što je veći broj igrača cena po osobi je naravno manja, a maksimalan broj igrača je 18. Za razliku od Airsofta i Paintballa gde plaćate i često doplaćujete za dodatne kuglice, vrlo je bitno da napomenemo da ovde za početnu cenu dobijate sve i nemate potrebe da doplaćujete bilo šta do kraja vašeg termina. Oprema u vidu unifome nije obezbeđena jer nije ni potrebna.

Imate mogućnost odabira termina od 2H što je minimalno ili 3H ako želite da se baš iskusite i uživite u nove uloge. Naravno postoje mogućnosti i za veće termine za neke specijalne MILSIM scenarije i za profesionalne i redovne igrače, a samim tim postoje i mnogi popusti i benefiti. Posetite naš kalkulator kako bi izračunali cenu u skladu sa vašim parametrima.


Više o funkcionisanju LaserTag igre pročitajte na ovom linku, a takođe možete da pročitate i naš članak posvećen tome.

LaserWar Weapons And Tactics je novoosnovana firma i jedina firma u Srbiji koja raspolaže sa ovakvom vrstom opreme poslednje generacije i kvaliteta. Želimo da u Srbiju donesemo jednu novu priču usmerenu ka zabavi i rekreaciji svih uzrasta! Ne čekajte! Okupite ekipu, odaberite teren i zakažite termin! Detaljan pregled naših usluga možete da vidite na ovoj stranici.

Pratite naše aktivnosti sa puno slika i snimaka na na našoj LaserWar instagram stranici kao i na našem LaserWar facebook profilu.