fbpx
LaserWar Weapons and Tactics
Tipovi LaserTag igre

Tipovi LaserTag igre

Tradicionalno imamo 4 podele LaserTag igre, a to su indoor, outdoor, sports, military(vojni). Svaka vrsta igre ima svoje prednosti i privlači različitu strukturu igrača koji mogu da izaberu šta im najviše odgovara.

Indoor LaserTag

Indoor LaserTag je sistem koji se koristi u specijalno opremljenim arenama ili halama. Arene su opremljene lavirintom prepreka koje postavljaju dizajneri arene. Arene uglavno sadrže futuristički dizajin kao i samo oružije koje se koristi. Igrači nose specjalne prsluke koji su senzori, takođe futurističkog dizajina. Neki dodatni uređaji (mine, baze…) su manje popularni u ovom sistemu igre. Igra je uglavnom jako brza dolazi do jako puno pogodaka, dok se rezultat ekipa prati na ekranu u dvorani. Više slika i snimaka iz igre možete pogledati kod naših partnera iz Vršca.

Outdoor LaserTag

Prva razlika outdoor LaserTag igre je što se igra napolju na terenu. Ralika u oružiju je što outdoor replike emituju mnogo jači IR signal. Samim tim mnogo povećava efektivan domet na terenu. Prsluci kao senzori uglavnom nisu korišćeni za igru LaserTag napolju, već se koristi trake za glavu. Replike oružija izgledaju autentično kao i pravo oružije. A elektronika je integrisana u same replike. Pomoću dodatnih uređaja za samu igru, koji doprinose realnosti igre, dobija se jako širok spektar raznih scenarija koji se mogu igrati. Teren ne mora biti specijalno pripremljen već se može igrati bilo gde i bilo kada. Ovakav vid igre LaserTag-a privlači ljubitelje prirode i adrenalina.

Military (vojni) LaserTag

Vojni LaserTag je imitacija taktičkog ratovanja. Cilj ove igre je napraviti LaserTag igru realnijom što je više moguće. To se postiče ograničavanjem municije kao i specijalnim taktičkim podešavanjem oružija svakog igrača. Jedan od primera je podešavanje koliko određeni kalibar skida health-a prilikom pogotka i još mnogobrojnih podešavanja. U igru se mogu ubaciti razni scenariji ispunjavanja određenih misija, kao i sistemi za komunikaciju i navigaciju.

Sports LaseTag

U ovoj vrsti LaserTag igre postoje striktno definisana pravila, kao i vremensko ograničenje same igre. Dužina igre je određena samim scenaijom koji se igra (flag capture, checkpoint, “teamdeathmatch”). Svaki tim mora biti simetričan, oružije je isto, uslovi terena su približno isti na obe strane, kao i isti broj igrača. Prisustvo sudije je takođe karakteristika igre. Sudija signalizira početak igre kao i rešava prateće situacije u toku igre.

LaserWar Weapons And Tactics vam nudi outdoor igru kao i razne scenarije vojne simulacije. Vrstu igre biraju sami igrači. Nudimo vam mogućnost takmičenja u našoj LaserWar ligi na našem terenu za igru o kojem ćete čitati u nekom narednom članku. Pratite naše aktivnosti sa puno slika i snimaka na na našoj LaserWar instagram stranici kao i na našem LaserWar facebook profilu.