fbpx
LaserWar Weapons and Tactics
LaserTag

Šta je LaserTag?

LaserTag je nova generacija vojno-taktičke obuke. Oprema prvobitno korišćena za taktičku obuku vojske, a sada je koriste klubovi širom sveta za zabavu i rekreaciju.

Osnovni principi u LaserTag igri

Ako ste ikada igrali paintball, upoznati ste sa nekim pravilima. Podeljeni ste u dva tima. Zadatak svakog igrača je da pogodi igrača iz suprotnog tima i izbegne da bude pogođen. Razlika je u opremi koja se koristi. U paintball-u se koristi oružije koje ispaljuje kuglice sa bojom koje ostavljaju trag na odeći protivničkog igrača kako bi znali kada je pogođen. U LaserTag-u se koristi posebno oružije koje ispaljuje IR signal umesto kuglica, koji se detektuje na traci protivničkog igrača. Nema masnica, povreda, pitanja ko je koga pogodio. Svaki pogodak, ispaljeni hitac ili „ubistvo“ se prati pomoću elektronike. Zato se laser tag smatra igrom 21. veka.

Kako radi LaserTag

LaserTag oprema radi na principu ispaljivanja IR pulseva. Da bi bilo jasnije navešćemo primer iz svakodnevnog života korišćenja infrared tehnologije. Možemo da vidimo sličan princip interakcije kada menjamo kanale na TV uređaju. Kada pritisnete dugme na daljinskom upravljaču, IR puls se prenosi do prijemnika na TV-u, TV reaguje tako što promeni kanal. Isto je i u LaserTag igri, kada povučete okidač , oružije šalje IR puls koji se detektuje na specijalno dizajniranom senzoru na protivničkom igraču. Senzori su prikačeni na specijalnu elastičnu traku koja se nalazi na glavi igrača, a više informacija možete videti na našem shop-u.

U momentu pogotka protivnika, senzor zavibrira i zasvetli u boji protivničkog tima. Kada je pogođen protivnik takođe dobija zvučni signal iz oružija koje sadrži ultra glasan zvučnik. U osnovnoj verziji igre, cilj je eliminisati sve protivničke igrače. Mada se često koriste razni scenariji i specijalni uređaji kako bi učinili LaserTag igru zanimljivijom. Mogućnosti su neograničene sa velikim izborom raznih specijalnih uređaja o kojima možete pročitati nešto više u našem članku.

Oprema koja se koristi tokom LaserTag igre

Izbor opreme je jako veliki, sve što možete da zamislite u pravom ratu postoji i u LaserTag igri. Digitalne zastave, bombe, kameleoni, baze, granate, noževi i još mnogobrojni uređaji. Zamislite da morate da postavite bombu u protivničkoj bazi, a protivnički tim mora da je deaktivira? Kao u igrici, samo sto je sva akcija u realnosti. Ili da morate da uzmete zastavicu iz protivničke baze i prenesete je na svoju teritoriju.  Možete da zauzimate check point-e koji su postavljeni na terenu i tako skupljate poene, ili uništite protivničku bazu i tako osigurate pobedu. Samo pazite se baza može da ispušta radijaciju i tako vas eliminiše iz igre. Da ne spominjemo ostala biološka i nuklearna oružija o kojima će biti vise pisano u budućim člancima na blogu.

LaserTag u Srbiji

LaserWar Weapons And Tactics je ekskluzivni i jedini distributer LaserTag opreme u Srbiji od strane Ruske firme LASERWAR LLC, kao i servis LaserTag opreme. Središte firme je u Novom Sadu ali se oprema rentira na teritoriji cele Srbije. Replike su izuzetno kvalitetno izrađene i otporne na sve uslove igre koji se mogu zadesiti u Srbiji. Leto ili zima, LaserTag moze uvek da se igra zahvaljujući kvalitetnoj opreme. Bilo koji teren može poslužiti za igru u bilo kom delu Srbije, jer za LaserTag igru nisu potrebni specijalni poligoni ili hale. Za prave ljubitelje LaserTag igre koji se nalaze u blizini Novog Sada imamo naš posebno sređen teren. Teren smo uredili u maniru drugog svtskog rata, sa rovovima preprekama, čekama, halama i bazama.

Pratite naše aktivnosti sa puno slika i snimaka na na našoj laserwar instagram stranici kao i na našem laserwar facebook profilu.