fbpx
LaserWar Weapons and Tactics
lasertag srbija

Priprema LaserTag opreme za igru!

Kako pripremiti i održavati LaserTag opremu?

Utisak o poseti LaserTag klubu zavisi od mnogih faktora: pozdravljanja, prijema, susreta sa gostima, dostupnosti opreme, zanimljivog scenarija i transparentnih pravila igre. U ovom članku ćemo se dotaći jednog aspekta koji utiče na ukupan utisak: oprema. Naučićete kako da pripremite opremu za LaserTag igru, šta treba tražiti i kako izbeći neprijatne situacije. Naš savet je napomena svim instruktorima, jer smo sastavili listu pravila koja se svuda koriste.

Pre LaserTag igre!

Jednom kada je zahtev za LaserTag igru prihvaćen, instruktor zna koliko će posetilaca doći u igru. Što znači da prvo treba rezervisati količinu opreme koja će se koristiti. Važno je razmotriti koji će se scenariji igrati: ovo određuje koliko mitraljeza, snajpera i pušaka treba biti izabrano. Isto se odnosi i na dodatnu opremu. Dobar instruktor zna koliko je kontrolnih tačaka i digitalnih zastavica potrebno uključiti u igru. Jednom kada je oprema rezervisana, uverite se da je spremna: svi setovi igara moraju biti čisti, napunjeni i imati poslednji firmver u skladu sa postavkama scenarija. Posebno treba obratiti pažnju na sitnice na koje gotovo svi zaboravljaju: baterije u opsegu moraju biti sveže, optička sočiva ne smeju pucati, a setovi za igre moraju biti nulirani. Generalno, postoji jedno osnovno pravilo: igrač ne bi trebalo da stekne utisak da je oprema prošla „vatru, vodu i mesing“ kada je primi. Utisci i emocije su ono za šta se bori svaki dobar LaserTag klub.

U toku LaserTag igre!

Dakle, igrači su dobili replike i senzore, održan je preliminarni sastanak i objašnjavanje pravila i igrači su krenuli u akciju. Šta se može dogoditi u ovoj fazi? Kao što pokazuje praksa, svašta se može dogoditi. Dobar instruktor zna da svaka duža pauza u igri na loš način utiče na borbeni duh. To znači da se sva kašnjenja moraju svesti na minimum. Ako se replika pokvari ili kontrolna tačka zakaže tokom igre, najlakše je zameniti opremu bez ulaska u uzrok kvara. Molimo vas da shvatite sledeće: detaljni i temeljni pregled se može izvršiti nakon završetka igre u mirnom okruženju. To ne bi trebalo raditi tokom igre: prvo, malo je verovatno da će se brzo popraviti, a drugo, nema garancije da se to neće ponoviti. I treće nije profesionalno!

Dobar LaserTag klub treba da ima rezervnu opremu na raspolaganju u svakom trenutku, bez obzira na broj posetilaca.

Ako se šta i desi opremi, pročitajte o našem LaserTag servis centru! Vrlo brzo i lako ćemo rešiti svaki problem!

lasertag srbija

Nakon LaserTag igre!

Igrači su ostavili povratne informacije, što znači da je vreme da pređete na servisiranje tagera i pripremu za sledeći termin. Važno: samo zato što je oprema besprekorno radila tokom igre, ne znači da je ne treba servisirati. Treba ga u najmanju ruku očistiti, pregledati da li ima bilo kakvih spoljnih oštećenja i napuniti ga. Moraju se proveriti e-komponente: zvučnik, IR emiter, vibracioni motor, dugme za punjenje. Nakon pripreme – oprema se šalje u stalak ili posebnu prostoriju da sačeka sledeći termin. Nadamo se da će naši saveti pomoći svim instruktorima LaserTaga da vode mnoge uspešne igre i da opremu dugo održavaju u dobrom stanju. Naravno, prakse zavise od kluba do kluba, ali ovo je rutina koje bi svi trebali da se drže.

lasertag srbija

Pratite naše aktivnosti sa puno slika i snimaka na na našoj LaserWar instagram stranici kao i na našem LaserWar facebook profilu.