fbpx
LaserWar Weapons and Tactics
laserwar odeća i obuća

Odabir odeće i obuće za LaserWar

Prava odeća za LaserWar više puta povećava šanse za pobedu. Ovde postoje dva osnovna pravila – udobnost i prerušavanje.

Činjenica je da ukoliko igrač ima adekvatnu obuću i odeću, samim tim ima i veće šanse da pobedi. Prilikom odbira outfit-a igrač treba dve stvari da ima na umu- udobnost i kamuflaža! LaserWar je vojna taktička igra koja se može igrati bilo gde i u bilo kojim vremenskim uslovima. Ovaj faktor najviše privlači igrače jer mogu da igraju gde god požele, a zbog promene vremenskih uslova i lokacije igara daje igri novu dozu raznolikosti i uzbuđenja.

LaserWar može da se igra u arenama, zatvorenom prostoru ili na otvorenom. Za oba slučaja potrebno je odabrati udobnu odeću kako bi ste se osećali što prijatnije. Šta da obučem za igru LaserWar da bih mogao da izgledam sjajno i pobedim?

Pravila odabira odeće

Prednost se daje lakoj, sportskoj ili vojnoj odeći koja ne ometa kretanje, priprija se uz telo igrača, nema nepotrebnih detalja (otvoreni džepovi, gvozdeni lanci, sjajni logotipi, itd.). Izbor odeće za igru LaserWar trebalo bi da se zasniva na lokaciji igre i vremenskim uslovima:

1. U terenskim uslovima kada igrate na otvorenom treba da nosite odeću od guste tkanine koja pokriva ruke i noge. U šumama i drugim prirodnim objektima često je potrebno da se igrač penje, ili neko vreme da čuči kako bi se sakrio od protivničke ekipe. Takođe, treba misliti i o insektima čije je prirodno stanište šuma, tipa krpelji, komarci, te odeća dugih nogavica i rukava u znatnoj meri štiti igrača i od njih.

2. Laka odeća napravljena od prirodnih tkanina koja dobro upija znoj odgovara igrama u zatvorenom prostou. Ovde možete nositi majicu i šorc. Da biste zaštitili laktove i kolena od pada, povrede laktova / kolena takođe se mogu nositi štitnici (posebno za decu).

3. Ako vremenski uslovi nisu baš povoljni (kiša / hladno, vetar koji jako duva), odeća ne sme biti ni previše lagana – da bi zaštitila igrača od hladnoće, niti previše gusta – da bi se sprečilo znojenje.

4. Što se tiče kamuflaže, boja odeće se bira na osnovu uslova igre. Na primer, kamuflaža koja savršeno maskira igrača među drvećem i grmljem, idealna je u šumi. Ako se igre igraju u specijalnoj Lasertag areni, neophodno je nositi tamnu odeću, jer će bela boja blistati ultraljubičasto i odati položaj igrača. Igrajući LaserWar zimi, odeću koju biramo treba da bude u svetlim tonovima ili se koristi bela kamuflaža.

Veliki izbor vojne obuće ili odeće možete da pronađete kod naših prijatelja iz militaryshop.rs!

Vrste odeće za LaserWar

1. Kamuflažna odela su maskirna odela napravljena od lagane, izdržljive tkanine. Možete ih nositi preko normalne odeće. Dostupni su u kompletu jakne i pantalona ili kao kombinezon. Glavna svrha – objekt u kamuflažnom ogrtaču treba biti što je moguće diskretniji, pa se često šiju za određeno područje u skladu sa gustoćom zelenila i nijansama koje su najviše karakteristične za lokaciju. 

2. Postoji mnogo maskirnih boja, svaka od njih je relevantna za određeni prirodni pejzaž – srebrni list, butan, floru, podrast, tigar, partizan, itd. Kamuflaža ima dve funkcije: deformišu (razbija integritet percepcije razbijanjem siluete ) i imitacija (stapanje sa okolnom prirodom). Odela za vojne svrhe predstavljaju komplet jakne i pantalona. U zavisnosti od godišnjeg doba, razlikuju se u debljini i stilu tkanine, izrađeni su od guste tkanine sa vodootpornim svojstvima. Kamuflažna odela organizatori igara često nude u zakup.

3. Sportska odeća najviše odgovara za arenu ili LaserWar u zatvorenom prostoru. Važno je samo odabrati odelo u skladu sa vremenskim prilikama i bojom. Neophodno je voditi računa o boji I materijalu od kog je odeća napravljena. Odeću svelte boje i napravljenu od sintetike svakako treba izbegavati. Majice i šorc u tamnim tonovima sasvim su pogodni za zatvoren prostor. Dukserice i sportske pantalone mogu se nositi na igralištu kada je hladno. Najbitnije je da odeća bude udobna. 

Obuća za LaserWar

Važan deo opreme za LaserWar igru je svakako obuća. Treba da budu udobne, da se ne kližu i da pružaju udobnost prilikom kretanja. Sportske patike su odlične za arenu, a za igre na otvorenom u šumama preporučujemo cipele ili čizme.

Sledeće vrste obuće su najbolja opcija za igru LaserWar na otvorenom

1. Vojničke cipele – Ova vrsta cipele razlikuje se od klasičnih čizama po tome što optimalno fiksira skočni zglob, sprečavajući uganuće tetive. U isto vreme, ove cipele pružaju potpunu slobodu kretanja. Cipele su udobne, praktične i otporne na habanje, pogodne za prašinu i prljavštinu. Idealne su za vojne taktičke igre, kao što su LaserWar, Paintball i Airsoft. 

2. Čizme su odlično rešenje za LaserWar na neravnom terenu. Cipele imaju tvrd djon napravljen od specijalne gume, što je posebno važno prilikom hodanja po mokroj travi, ruševinama ili šumi. Čizme su otporne na habanje, fiksiraju skočni zglob (kako bi se sprečilo uganuće), štite od udaraca, korenja drveća, kamenja i drugih faktora. 

3. Patike- nije potreban poseban uvod, svi znaju ovu vrstu obuće. Za LaserWar potrebno je odabrati kvalitetan model koji će obezbediti sigurnost i udobnost – igre uključuju brzo kretanje. Lagane letnje patike ili posebne sportske cipele biće dobra opcija za igre u zatvorenom prostoru.

Specijalna obuća razlikuje se od svakodnevne obuće zbog veće izdržljivosti, zaštite m i otpornosti na habanje, pa za LaserWar igre, bez obzira na lokaciju (arenu ili u polju), odaberite najbolju specijalnu obuću.

Pogledajte i naš članak gde igrati u Novom Sadu