fbpx
LaserWar Weapons and Tactics
lasertag takmičenje

Majski manevri 2021! LaserTag!

Najveće takmičenje i okupljanje LaserTag fanova u svetu!

Da li želite da učestvujete u najvećoj ratnoj simulaciji na svetu?

U ovom članku najavljujemo i pišemo o najvećem takmičenju i okupljanju LaserTag igrača na svetu! Manifestaciji svetskih razmera pod nazivom „Majski manevri 2021“ koje se organizuje u Rusiji. Kao i svake godine, tako i ovde na poznatom poligonu „Gusino“ biće organizovani LaserTag manevri baš poput pravih realnih vojnih vežbi koje mi viđamo kod nas na poligonu „Pasuljanske livade“. LaserTag igrači iz svih krajeva sveta, iz raznih LaserTag klubova dolaze na ovo okupljanje, kako zbog zabave, druženja, odličnog provoda, ali pre svega zbog najveće ratne simulacije na svetu! Da je to tako, dokazuje i činjenica da poligon „Gusino predstavlja aktivnu vojnu oblast, sa aktivnim vojnim osobljem i sredstvima. Pa se tako neka od sredstava koriste i za LaserTag manevre. Da dobro ste pročitali, koriste se oklopni transporteri, tenkovi i sve ono što se normalno viđa u pravim vojnim vežbama i simulacijama. Da sve bude još bolje, pravo učešća imate i vi! Sve što je potrebno je da pročitate ovaj članak i ako ste zainteresovani, da nam se javite preko mejla na office@laserwar.rs .. Kao zvanični predstavnik LASERWAR kompanije iz Rusije, primamo sve prijave na prostoru Srbije. Pogledajte kako je to izgledalo 2019. godine!

Sami manevri su simulacija sledeće pretpostavke: Posle godina sukoba, sukob između Zajednice severnih država i Saveza južnih republika dostigao je vrhunac. Svet je bio na pragu novog rata. Sukob je izmakao kontroli i sukob se ne može rešiti mirnim putem. Raspored snaga i opšta situacija u igri nalaze se u našem video zapisu. Iako je na Ruskom jeziku, lako ćete dobiti uvid u scenario igre i ozbiljnost same simulacije. Konačni ishod je na poligonu u Gusinu od 1. maja do 3. maja!

Gde se održava takmičenje i kakav je poligon?

Kao što smo spomenuli takmičenje se održava na vojnom poligonu „Gusino“ koje je smešteno u istoimenom mestu, 60km od Smolenska gde je ujedno i sedište LASERWAR kompanije i naše matične kuće. Poligon je zapravo aktivna vojna oblast sa aktivnim jedinicama na terenu. Dole možete da vidite kartu poligona, kao i zabranjene zone gde su jedinice smeštene. Dijagram pokazuje granice područja za igru, kampa, parkinga, zabranjenog područja. Razmak mreže je 50 metara. Ograničena područja su označena sivom bojom. Na teritoriji poligona postoji aktivna vojna jedinica, tako da na ovim trgovima neće biti igračkih zadataka. Na terenu će se duplicirati i oznaka zabranjenog područja. 2021. godine igrači će imati jedan od najboljih terena za trening u istoriji Majskih manevara. Napuštene zgrade okružene netaknutom prirodom, neobičan reljef, mnoštvo osamljenih mesta – ima mesta za lutanje pravih taktičara i stratega. Koordinate poligona na Iandek-u i Google mapama: 54.701025, 31.351673. Takođe smo napravili posebnu mapu sa geografskom referencom .

majski manevri

Troškovi manifestacije! Koja je cena učešća?

Svaki učesnik plaća troškove za sebe, a potrebno je pokriti troškove: prevoz avionom Beograd – Moskva (oko 250e-povratna karta), troškove prevoza Moskva – Smolensk (Brzi voz – oko 15e) te prevoz autobusom Smolensk – Gusino (oko 8e). Učesnici imaju opciju da biraju između smeštaja u hotelu u blizini poligona ili u samom kampu u sopstvenom šatoru što je svakako jeftinija varijatna. Pored troškova prevoza, potrebno je pokriti sve ostale individualne troškove poput hrane, vode i ostalog. Pored individualnih troškova puta, potrebno je platiti organizacionu taksu koja za 1 osobu iznosi 30 evra ukoliko se plati do 15. aprila, ili 40e ukoliko se plati do 01. maja. Taksa karte uključuje:

  1. Voda, ogrevno drvo, toaleti, parking, struja.
  2. Komplet suvenira.
  3. Igranje (scenarijska igra, bitka, kraljevstvo streljaka).
  4. Učešće na stazi sa preprekama.
  5. Zabavni program tokom čitavog događaja.

Naša firma vam omogućava da se oslobodite troškova rentiranja opreme za igru, te možete koristiit našu opremu besplatno za sve vreme trajanja takmičenja, ali ukoliko želite da isprobate neke druge modele, kojih će na poligonu biti puno, od snajpera, mitraljeza, jurišnih pušaka, rentiranje je oko 5e po danu. Naravno treba napomenuti da ove cifre nisu konačne i da su na grubo napisane, ukupne i detaljne troškove ćemo moći da saopštimo kada budemo znali broj prijavljenih i celokupnu organizaciju sa naše strane. Prijavljivanje učesnika je već počelo, javite nam se na mejl office@laserwar.rs

Plan i program manifestacije! Šta nas čeka?

Organizatori su se pobrinuli da ove godine program bude izrazito zanimljiv, a kreće već 30. aprila a traje sve do 04. maja.

30 APRILA (PETAK)
19:00 Dolazak učesnika na kamp
19:00 – 21:00 Rad prodavnice LASERVAR i izložba laserskog oružja
19:00 – 21:00 Radovi tehničke podrške za LASERWAR (Servis opreme)
19:00 – 21:00 Registracija učesnika i firmvare opreme za scenarijske igre

01. MAJA (SUBOTA)
08:00 – 08:30 Ustajanje
09:00 – 21:00 Rad prodavnice LASERWAR i izložba laserskog oružja
09:00 – 21:00 Radovi tehničke podrške za LASERVAR (Servis opreme)
09:00 – 11:30 Registracija učesnika i firmvare opreme za scenarijske igre
11:30 – 13:00 Postrojvanje na paradnom terenu, podela u timove
13:00 – 21:00 Neprekidna scenaristička igra „Majski manevri 2021“
22:00 – 23:00 Vatrena emisija ulicnog pozorišta Sub Rosa
23:00 Vraćanje u kamp i odmor

02. MAJA (NEDELJA)
09:00 – 09:30 Ustajanje
10:00 – 11:00 Postrojavanje na paradnom terenu, davanje informacija
11:00 – 20:00 Neprekidna scenaristička igra „Majski manevri 2021“
21:00 – 22:00 LASERWAR prezentacija kompanije
22:00 – 23:00 Zabava
23:00 Vraćanje u kamp i odmor

03. MAJA (PONEDELJAK)
09:00 – 09:30 Ustajanje
10:00 – 11:00 Objava rezultata, nagrađivanje pobednika u scenariju igre
11:00 – 15:00 „Battle Royale“ scenaristička igra
11:00 – 15:00 Kurs prepreka – Kardio trening
11:00 – 15:00 Strelište individualno
15:00 – 17:00 Čišćenje poligona od strane učesnika i odlazak
17:00 – 19:00 Čišćenje teritorije od strane organizatora, odlazak

Šta treba poneti u Rusiji? Naša preporuka!

Na osnovu iskustva, sastavili smo listu stvari koje su potrebne svakom igraču. Listu svaki igrač može proširiti.

Osnovno: sebe, pasoš, kartu, novac, opremu za igranje, vreća za spavanje ili dva pokrivača, podloga od pene, šator, ruksak ako je potrebno voda za putovanja (odrasla osoba troši 3-3,5 litara dnevno), hrana za putovanje (bolje je ako ručak ne zahteva kuvanje i grejanje). Higijena: sapun, četkica za zube, pasta, peškir, toaletni papir, vlažne maramice, maramice, češalj, čepići za uši (opcionalno ako zbog buke ne spavate dobro). Stvari: sveska, olovka,telefon i punjač, šolja, kašika, viljuška, tanjir, posuda za vodu za piće, nož, voki-toki, sat, fara (za noćne izlete u toalet), upaljač, šibice, suv alkohol (u slučaju vlažnog vremena), sredstvo protiv insekata i krpelja, zaštitne naočare (kako ne biste brinuli o očima i granama u šumi), zadnji hidrator (opcionalno), mali ruksak / mala torba, sekira, bajonetna lopata, pribor za prvu pomoć (u kampu će biti kompleti za prvu pomoć, ali minimalni set možete poneti sa sobom u rezervi). Odeća: vojna ili vojna uniforma, gležnjače ili dva para patika, Majice, termo Donji veš, vunene i svakodnevne čarape opšte namene, topla odeća (ne zaboravite na vreme), vodootporna vetrovka…

Kakav je smeštaj? Hotel ili Šator?

Većina učesnika se ne plaši uslova na terenu. Stoga noć provodimo u šatorima, okupljamo se oko vatre, pevamo pesme i zajedno igramo LaserTag. Rame uz rame. Pravo igračko bratstvo. Za one koji nisu spremni da podnesu borbene uslove smeštaja, u blizini poligona postoje hoteli u kojima se možete opustiti i dobiti snagu. Možete rezervisati mesta odmah: ako ste definitivno odlučili da se prijavite, savetujemo vam da se o ovom pitanju odlučite unapred. Za listu hotela u blizi poligona i kontakte javite nam se na office@laserwar.rs Za sva dodatna pitanja vam takođe stojimo na raspolaganju!

Covid19 situacija i napomena! Važno!

Sve napisano su informacije organizatora i u skladu sa trenutnim mera, situacijom i predviđanjima. Pratiće se razvoj situacije i u skladu sa tim će se donositi odluke u vezi sa takmičenjem i našim učešćem i predstavljanjem Srbije. Trenutno smo u procesu dobijanja informacija vezano za prelazak granice, da li je potrebna prethodna vakcinacija, karantin itd. Više informacija ćemo imati uskoro. Ukoliko ste zainteresovani svakako nam se javite na office@laserwar.rs

Pratite naše aktivnosti sa puno slika i snimaka na na našoj LaserWar instagram stranici kao i na našem LaserWar facebook profilu.