fbpx
LaserWar Weapons and Tactics
LaserWar za decu

LaserWar za sve uzraste!

Skoro 50% svih telefonskih upita koje dobijemo započinje pitanjem: „Mogu li deca da igraju laserWar?“ Odgovor je „Da“! Radimo sa decom od 10 i više godina i sve je potpuno sigurno! Što više takvih telefonskih poziva primamo, jasnije je da sama igra odnosno LaserWar privlači i onu klijentelu koja ne može sa lakoćom da igra Airsoft ili PaintBall, kako zbog starosnog ograničenja, pa tako i zbog proste činjenice da većina roditelja smatra da su to grubi i opasni sportovi za decu i mlađe uzraste.

Da li to znači da je LaserWar dečja igra? Da li je tačno reći da je LaserWar samo igra za decu, a da pravi muškarci igraju samo paintball i airsoft? Za koga je zapravo ova igra? Za decu, tinejdžere ili odrasle? Pređimo na stvar, izdvojili smo trenutke koji su važni za svaku kategoriju naših igrača i pokušali smo da shvatimo šta tačno oni žele od naše igre i da li im to možemo pružiti.

LaserWar za uzrast od 10 do 14 godina

Deca u ovom uzrastu su zaista posebna kategorija. Njihovi roditelji donose gotovo sve odluke umesto njih. Oni teško da imaju nezavisnost ili finansijsku slobodu u tom uzrastu. Šta je deci potrebno? Prvo i najvažnije, oni žele da se igraju. Kakvu igru žele da igraju? Ono bez bola, uzbudljivo, sa jasnim i jednostavnim pravilima i sa oružjem za igru koje je privlačno i nije preteško. Što više izgleda kao kompjuterska igra to bolje. Još jedna značajna tačka koja se mora napomenuti, igru moraju odobriti roditelji. Jer oni plaćaju za svoju decu. Sigurnost igre je najvažnija za roditelje što je svakako i najvažnije.

Možemo da ih uverimo da infracrveni zraci detetu neće naštetiti, a igra se u bezbednom ambijentu i terenu, čak roditelji mogu da biraju, pa da se igra održi i u njihovom dvorištu. U ovoj igri nema bola, što znači da ispunjavamo očekivanja i dece i roditelja. Pravila igre su jasna i jednostavna, sve pogotke registruje elektronski sistem, a na raspolaganju su lagane puške.

LaserWar za uzrast od 14 do 18. godina! Tinejdžeri …

S jedne strane oni su još uvek deca, sa druge strane žele da budu kao odrasli. Oni žele da njihovo oružje izgleda stvarno, žele više raznovrsnosti. I to je skoz ok! Osim laganih pušaka posedujemo verne replike i nešto teže modele poput pravih originala. A što se tiče scenarija i misija, ima ih na pretek, one nešto brže i sa više akcije, ali i one koje zahtevaju razmišljanje i taktiku. Svako će uzeti i igrati ono što voli. Instruktori su tu da saslušaju zahteve svih igrača i da im osiguraju da sve bude onako kako oni žele, a što je naravno u granicama naših mogućnosti. No i mi smo mladi, pa verujemo da ćemo se vrlo lako sporazumeti …

Da je LaserWar zanimljiv i odraslima?

Šta žele odrasli? Igre za odrasle su različite. Mnogi žude za realnom igrom – žele težak mitraljez i preopterećenje. Oni koji vole raznolikost žele da imaju nekoliko oružja pri ruci – AK i nešto iz dometa M, bacač granata i snajperska puška! Za mnoge je više reč o scenarijima – mora biti što zamršeniji i mora uključivati razne misije. Ne zaboravimo da i devojke igraju igru. Njihovi zahtevi su slični onima dece, ali oni žele da igraju pod istim uslovima kao i muškarci. Možemo li zadovoljiti sve te zahteve?

Naravno da možemo! Naše oružje zasnovano je na prototipovima borbenog oružja, postoji veliki izbor modela, tako da će svaki ljubitelj raznolikosti sigurno naći nešto po svojoj želji. U ponudi imamo dosta misija i različitih MILSIM scenarija što je zaista veoma slično pravim ratnim sukobima, neki se igraju i dva sata po velikim šumovitim terenima, igre uključuju sve opcije prave simulacije, lekare na terenu, sistem krvarenja, prve pomoći, deaktiviranja bioloških, nuklarnih bombi itd… Više o MILSIM-u možete da pročitate na ovom linku. Što se tiče lepšeg pola … LaserWar je igra jednakih mogućnosti.

I šta dobijamo? LaserWar je igra za mnoge. I dete i tinejdžeri će u ovoj igri pronaći ono što im treba, grubi bradati muškarac doživeće ratnu atmosferu, dok će se delikatna devojka osećati kao heroina. Mi želimo da shvatimo šta naši klijenti žele, potrudićemo se da vas saslušamo i uverimo se da će vas ono što nudimo zadovoljiti.