fbpx
LaserWar Weapons and Tactics
LASERWAR COVID-19

LaserWar VS COVID-19

Usled trenutne situacije izazvane virusom COVID-19, ali i izvesnim i najavljenim popuštanjem mera i postepenim vraćanjem života i aktivnosti ljudi u normalu, možemo uskoro očekivati i početak rada naše firme. Iz tog razloga, danas pišemo o obaveznim merama zaštite prilikom igranja LaserWar-a kako od strane igrača ali i naših zaposlenih kako bi sprečili širenje virusa i obezbedili bezbednu igru za sve igrače i učesnike. Naša firma LaserWar Weapons And Tactics će se pridržavati svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19 izdatih od strane Vlade Republike Srbije. Pored toga, doneli smo i mi određene odluke i mere a koje su u skladu sa karakteristikama same igre LaserWar.

Koja je propisana razdaljina između igrača?

Budući da se LaserWar igra na otvorenom prostoru, najčešće veoma velikom kao što su parkovi, šuma itd, razdaljina između igrača u većini slučajeva nije problem. S obzirom da se LaserWar igra u dva tima, najčešći borbeni radius u LaserWar-u, između dva protivnička tima je 150 do 250 metara, a nekada i više. Ako govorimo o igračima unutar istog tima, i tu su zadovoljeni uslovi od minimum dva metra razdaljine. Kako LaserWar spada u igre ratnih simulacija, igrači se svakako samostalno raspoređuju po terenu i svako zauzima svoj položaj, te se kreću samostalno ili u formaciji sa nekoliko drugih igrača. U takvim slučajevima je razdaljina između igrača istog tima oko 5-15 metara. Retko kada je razdaljina manja.

Zabranjeno je kretanje i zauzimanje istog položaja od strane dva ili više igrača
istovremeno, osim ako je razmak između igrača veći od 2 metra.

Rizični momenti su okupljanja pre igre, na pauzama i na kraju igre. Pre početka igre, prilikom čekanja instruktora, raspodele opreme i objašnjavanja pravila svi igrači su obavezni da drže rastojanje od 2 metra između njih. Kada igrači u toku igre budu „ubijeni“ i kada odu na sabirno mesto gde čekaju početak nove runde, dužni su da drže razmak od minimalno 2 metra između drugih „ubijenih“ igrača na sabirnom mestu. Nakon igre, prilikom predaje opreme, plaćanja termina itd. takođe držati minimalno rastojanje od 2 metra. Ovo je najvažnija mera i svi igrači i zaposleni su obavezni da je poštuju.

Da li je lična zaštita igrača obavezna? Maske & Rukavice

Svaki igrač je obavezan da nosi masku koju sam donosi, to nažalost nismo u mogućnosti da obezbedimo. Maska je obavezna da se nosi u rizičnim momentima koje smo naveli iznad (početak igre, pauze, kraj igre). Masku je dozvoljeno skinuti samo ukoliko ste sami u krugu od 5 metara prilikom igre (naprimer ako se nalazite u šumi i oko vas nema nikog na 5-10 metara, a potrebno je da je skinete zbog komunikacije ili vam smeta). Svaki igrač koji se ne bude pridržavao ovoga biće isključen iz igre.

Rukavice nisu obavezne, ali ih igrači mogu nositi ukoliko to žele. Preporučujemo kupovinu taktičkih rukavica koje će Vam dobro doći na terenu igrajući LaserWar, pružiće vam zaštitu, a možete ih prati i koristiti zauvek. Možete posetiti sajt naših prijatelja iz militaryshopa da pogledajte širok izbor vojnih i taktičkih rukavica. Obične su takođe dobrodošle!

Da li je LaserWar oprema čista i bezbedna? Puške & Senzori

Naša firma ozbiljno shvata celokupnu situaciju te nakon svakog termina LaserWar-a detaljno očistimo svaku pušku, a zatim je dezinfikujemo posebnim sredstvima za metal i plastiku. To znači da svaki igrač na početku igre prilikom raspodele opreme, dobija čistu i dezinfikovanu pušku. S obzirom da rukavice nisu potrebne za igrače, zabranjeno je menjanje pušaka u toku termina. Onu pušku koju dobijete na početku igre je potrebno da koristite do kraja termina. Najlakše je da se igrači odmah na početku dogovore ko će biti snajperista a ko će imati pušku, bombu ili nešto drugo.

Zabranjeno menjanje i razmena pušaka u toku LaserWar termina!

Senzori igrača, odnosno trake oko glave su izrađene iz nekoliko slojeva. Prvi sloj je AirMesh. Napravljen je od trodimenzionalne mreže za tkanje. Mreža čini traku izdržljivijom, daje dobru cirkulaciju vazduha i ima apsorpciona svojstva. Drugi sloj štiti traku za glavu od vlage. Unutrašanji sloj-traka koja je u kontaktu sa glavom igrača se vrlo lako skida i pere. Nakon svakog LaserWar termina sve trake peremo u veš mašini i sterilišemo suvom metodom. Tako da svaki igrač, na početku LaserWar termina dobija i čistu traku za glavu. S obzirom da je zabranjena razmena pušaka, samim tim zabranjena i razmena traka.

Zaštitne mere zaposlenih i instruktora na terenu …

I cilju sopstvene zaštite ali i svih igrača, instruktori i zaposleni su obavezni da nose i rukavice i masku prilikom rentiranja opreme budući da su oni ti koji će najviše komunicirati sa igračima i koji će biti u kontaktu sa opremom. Velika prednost LaserWara u ovom slučaju je to što se sva oprema podešava od strane instruktora i to sa udaljenosti pomoću specijalnih LaserWar daljinskih uređaja. Instruktor ni ne mora da priđe igraču, a može da mu podesi opremu, restartuje helte, municiju i sve ostalo. U svakom timu, igraće u po jedan instruktor koji će voditi računa da svi igrači unutar tima poštuju propisane mere. U suprotnom jednim klikom na daljnskom upravljaču igraču će biti onemogućen nastavak igre, i time će biti isključen.

Sve propisane mere i gore spomenuto važiće dok Vlada Republike Srbije ne ukine potrebu za njihovim sporovođenjem i dok trenutna situacija to ne bude zahtevala, nadamo se da će se uskoro sve vratiti u normalnu.

Da zakažete igru pozovite 063539437
Da pogledate cenovnik posetite našu stranicu sa kalkulatorom.

Cover photo by LASERWAR LLC, Thank you!

Agencija za zabavu i rekreaciju
LaserWar Weapons And Tactics