fbpx
LaserWar Weapons and Tactics
lasertag statistika

LaserTag Statistika Igrača!

Detaljna LaserTag statistika svakog tima i igrača posebno!

U ovom članku vam pišemo o LaserTag statistici i zašto smatramo da je upravo to razlog više da se odlučite da vaš timbilding ili rođendan, zabavu i druženje provedete i organizujete uz LaserTag. Da li i vi spadate u onu grupu ljudi koja voli da vidi ko je pobedio, da tačno i detaljno da sagledate učinkovitost vaše igre? Kladili ste se sa prijateljem da ćete vi biti bolji i trebate dokaz? Niste sigurni ko je koga ubio pa želite da proverite? Sve to je itekako moguće uz LaserTag!

Upoznati ste sa ratnim igrama kao što su airsoft i paintball pa znate koliko je to bitno, i koliko je teško u ovim ratnim igrama doći do preciznih podataka, odnosno skoro je pa nemoguće. U airsoftu i paintballu morate da sami brojite i pamtite, i često vam to niko neće priznati, jer će svako imati svoju statistiku i svoje brojke u glavi. Pre nego što nastavite da čitate ovaj članak, savetujemo da pročitate naša dva članka koja su posvećena poređenju ovih taktičkih igara generalno. Da pročitate razlike između LaserTag i Airsoft igre i da pročitate razlike između LaserTag i Paintball igre. Kod nas, odnosno sa LaserTagom to nije problem! Naši instruktori koji su sve vreme sa vama na terenu, preko tableta na kraju igre izvlače statistiku iz svake puške. I detaljno vam odmah na terenu čitaju statistiku za svaki tim, i za svakog igrača posebno: koliko ubistava, koliko smrti, koliko je ispaljeno municije, rejting, score i ostalo. Statistiku dobijate u vidu PDF-a na mejl, a to ide tako daleko da možete da vidite i detalje koga ste tačno ubili i ko je tačno od igrača vas ubio i koliko puta, koliko ste iskoristili zavoja da bi zaustavili krvarenje itd.. Program vam čak dodeljuje na osnovu vaše igre i rankove, te ćete tako odmah videti koju ulogu imate u timu i ovoj taktičkoj igri! Ko je rambo, a ko kamikaza? Ovo je veoma bitno, jer naši termini traju punih dva sata, i misije su nekada toliko zahtevne i teške, da zaista niko na kraju ne može da ni da predpostavi kakav je odnos snaga bio tokom same igre. Jedan tim je zauzeo checkpoint, drugi je zato uništio bazu, ali koji je zaista rezultat? E tu nastupa naša LaserTag statistika.

lasertag statistika

Kako zapravo funkcioniše LaserTag statistika?

Pre početka runde instruktori na terenu očiste statistiku od prethodne igre jednim klikom na remote control uređaj. Svaka replika čuva u sebi podatke, odnosno statistiku vezanu za tog igrača, ali i za svakog drugog igrača pojedinačno. Kako? Kada vi kao igrač ubijete nekog, vaša puška to zabeleži i doda u vašu statistiku, ali isto tako sačuva negde u pozadini da ste vi ubili igrača, odnosno repliku pod brojem naprimer 7. Tako kada instruktori sve replike na kraju termina povežu sa programom, program izvlači i sortira podatke tako da se dobije ukupna slika. Dodavanjem poslednjeg igrača, menja se skor svih ostalih, jer statistika ne moze biti kompletna dok se ne izvuku podaci sa svih replika koje su i uticale na igru tj statistiku.

Povezivanje sa programom koji se nalazi na tabletu, traje do 2 minute, dakle veoma brzo. Dok igrači dolaze sebi, uzimaju osveženje ili predah, instruktori su već odradili svoj posao i statistika je spremna. Instruktori čitaju statistiku timova, ali i kratku statistiku svakog igrača posebno. Detaljna statistika se šalje u vidu odlično dizajniranog PDF fajla igračima na mejl.

lasertag statistika

Koji su to podaci koje je moguće saznati preko LaserTag statistike?

Najvažniji je rejting. Što je on veći, to je bolje. Sam program sve podatke precizno analizira i izbacuje svoje rezultate po našem LaserTag algoritmu. Dakle program uzima u obzir sve parametre i daje vam rezultat. Naprimer, na osnovu toga koliko puta ste ubijeni, koliko puta ste vi nekog ubili, koliko ste puta ranjeni te izlečeni, koliko municije ste potrošili i ostalih parametara izračunava se vaš rejting i stopa preciznosti. Složićete se da ne može biti isto ako ste ubili 10 igrača sa 1000 potrošenih metaka, i ako ste isti broj igrača ubili sa potrošenih 30 metkova. Naravno, u ovom drugom slučaju će vam preciznost biti veća, a dobićete i veću ocenu za ukupni plasman tj rejting. Rejting i preciznost se obračunava posebno po timovima, ali i za svakog igrača posebno unutar tog tima. Tako uvek možete da vidite koji igrač je koliko doprineo timu i na koji način. Posebna stvar kod ovog programa i celokupnog algoritma jeste da on analizira vaše podatke i vašu igru i dodeljuje vam određene rankove. Da li ste kamikaza zato što izigravate „žrtveno jagnje“ zbog tima ili ste praktično neuništivi jer ste dobri u izbegavanju neprijateljske vatre. Tu su i mnogi drugi rankovi koji vam govore za koju poziciju ste, da li mitraljezac, snajperista po načinu vašeg ratovanja, potrošnji municije itd. Sve to igračima se govori odmah nakon termina i predstavlja ozbiljan feedback.

Što se tiče detaljnije statistike koja se šalje u vidu PDF fajla igračima ne mejl. Pored detaljne statistike timova, svaki igrač dobija svoju posebnu stranicu u PDF-u gde se analizira njegova igra i dostupni su svi paramteri. Tu se posebno vide i nešto precizniji paramteri kao naprimer: ukupan broj pogodaka u metu, koliko je ukupno nanete štete, koliko je ukupno tokom igre štete pretrpljeno, koliko se iskoristili prvu pomoć te koga ste i koliko puta tačno pogodili, te ko je vas i koliko puta pogodio.

lasertag statistika

LaserWar Virtuelna Statistika! Takmičite se sa drugima!

Od sada, svaki tim koji igra kod nas može da se registruje na virtuelnu statistiku i da se tako virtuelno, online takmičite sa svim ostalim ekipama. Posle svake vaše igre, moći ćete online da proverite sve što vas zanima vezano za vašu igru i tim. Sve ovo o čemu smo gore pisali, ubacujemo online i tako se virtuelno takmičite sa drugima.  Za ekipu koja zadrži prvu poziciju određeni vremenski period smo obezbedili i lepe nagrade, kako naše tako i od naših sponzora. Više pogledajte na stranici vezanoj za našu LaserWar Virtuelni Statistiku. Ukoliko želite da registrujete vaš tim na našu virtuelni statistiku, potrebno je da nam se javite na office@laserwar.rs ili da napomenete instruktorima u toku vašeg sledećeg termina. Virtuelna statistika je namenjena našim redovnim klijentima. Pomoću ove statistike imaćete konstantan pregled svih bitnih informacija vezanih za vaš tim i vašu igru. Moći ćete da pratite napredak tima i kvalitet igre, ali i da usavršite vašu igru tokom vremena.

Pored svakodnevne statistike, stranica poseduje i deo vezan za LaserWar Ligu Srbije, prvo zvanično takmičenje iz LaserWar-a u Srbiji gde će se u realnom vremenu ažurirati statistika svih ekipa i svakog igrača u timu, za svaki deo takmičenja i kategoriju igre posebno, sa detaljnom statistikom i proširenim parametrima. Svi oni koji prate takmičenje pa i sami takmičari će moći preko svojih telefona ili prenosnih računara na jednostavan način da isprate rezultate i tok takmičenja.

Više o funkcionisanju LaserTag igre pročitajte na ovom linku, a takođe možete da pročitate i naš članak posvećen tome.

LaserWar Weapons And Tactics je novoosnovana firma i jedina firma u Srbiji koja raspolaže sa ovakvom vrstom opreme poslednje generacije i kvaliteta. Želimo da u Srbiju donesemo jednu novu priču usmerenu ka zabavi i rekreaciji svih uzrasta! Ne čekajte! Okupite ekipu, odaberite teren i zakažite termin! Detaljan pregled naših usluga možete da vidite na ovoj stranici.

Pratite naše aktivnosti sa puno slika i snimaka na na našoj LaserWar instagram stranici kao i na našem LaserWar facebook profilu.