fbpx
LaserWar Weapons and Tactics
Laser Tag Covid Free

Laser Tag Covid19 Free

Laser Tag je bezbedna igra, čak i u trenutnoj COVID19 situaciji!

Usled situacije izazvane virusom COVID-19, danas pišemo o bezbednosti Laser Tag igre, merama zaštite prilikom igranja Laser Tag igre, kako od strane igrača ali i naših zaposlenih kako bi sprečili širenje virusa i obezbedili bezbednu igru za sve igrače i učesnike. Naša firma LaserWar Weapons And Tactics ozbiljno shvata važnost sprovođenja mera i ozbiljnost situacije.

U ovom članku vam prenosimo i razloge zašto je Laser Tag bezbedna igra u trenutnim okolnostima i pravi izbor da u periodu kada je sve zatvoreno, i kada treba da izbegavate zatvoreni prostor, Laser Tag na otvorenom bude vaše rešenje da se ipak zabavite i družite sa vašim prijateljima. Laser Tag zbog karakteristika i načina igre, može da se igra i u trenutnim okolnostima.

Laser Tag se igra na otvorenom prostoru! U prirodi!

Najvažnije od svega je što naša firma rentira opremu i za igru Laser Tag na otvorenom prostoru. U prirodi, na svežem vazduhu! Dokazano je da se virus teže prenosi na otvorenim prostorima, a skoro nikako kada se svi učesnici pridržavaju svih propisanih mera. Umesto da birate zatvorene, zagušljive prostore, sa ventilacijom i puno ljudi, možda je Laser Tag na otvorenom pravi izbor za vas i vaše prijatelje. Život nije stao, zabava i fizička aktivnost mora da se nastavi, a Laser Tag je trenutno idealna opcija.

Razdaljina između Laser Tag igrača je u skladu sa merama!

Budući da se Laser Tag igra na otvorenom prostoru, najčešće veoma velikom kao što su parkovi, šuma itd, razdaljina između igrača nije problem. S obzirom da se Laser Tag igra u dva tima, najčešći borbeni radius između dva protivnička tima je 150 do 250 metara, a nekada i više. Ako govorimo o igračima unutar istog tima, i tu su zadovoljeni uslovi od minimum dva metra razdaljine jer svaki igrač zauzima svoj poseban položaj na „ratištu“. Kako Laser Tag spada u igre ratnih simulacija, igrači se svakako samostalno raspoređuju po terenu i svako zauzima svoj položaj, te se kreću samostalno ili u formaciji sa nekoliko drugih igrača. U takvim slučajevima je razdaljina između igrača istog tima oko 5-15 metara. Retko kada je razdaljina manja.

Naravno, pre početka igre, prilikom čekanja instruktora, raspodele opreme i objašnjavanja pravila svi igrači su obavezni da drže rastojanje od 2 metra između njih. Nakon igre, prilikom predaje opreme, plaćanja termina itd. takođe treba držati minimalno rastojanje od 2 metra. Budući da se radi o otvorenom prostoru, to je lako izvodljivo.

Da li je potrebna maska dok igram Laser Tag?

S obzirom da se radi o ratnoj simulaciji, većina igrača nosi bandane, fantomke, potkape i druge vidove maskirnih sredstava kako bi se bolje uklopili u samu igru ali i okruženje. Samim tim, takve stvari mogu da posluže i kao vid zaštite. Igračima koji nemaju te rekvizite, savetujemo da masku nose u momentima koje smo naveli iznad (početak igre, pauze, kraj igre). Budući na razdaljinu koju smo već opisali, maska vam ne treba kada igrate, i kada nemate drugog igrača u krugu od 2 i više metara.

Rukavice nisu obavezne, ali ih igrači mogu nositi ukoliko to žele. I obično nose, kao i gore, Laser Tag je taktička igra pa takvu oprema često igrači i nose sa sobom, kao naprimer taktičke rukavice. Ako nemate preporučujemo kupovinu taktičkih rukavica koje će vam dobro doći na terenu igrajući Laser Tag, pružiće vam zaštitu, a možete ih prati i koristiti zauvek. Možete posetiti sajt naših prijatelja iz militaryshopa da pogledajte širok izbor vojnih i taktičkih rukavica.

Da li je Laser Tag oprema čista i bezbedna? Puške & Senzori

Naša firma ozbiljno shvata celokupnu situaciju te nakon svakog termina Laser Tag igre detaljno očistimo svaku pušku, a zatim je dezinfikujemo posebnim sredstvima za metal i plastiku. To znači da svaki igrač na početku igre prilikom raspodele opreme, dobija čistu i dezinfikovanu pušku. S obzirom da svaki igrač skuplja tokom igre svoju statistiku koja se skladišti u replikama, svakako nema menjanja replika tokom igre. Pre uzimanja replike se dezinfikuju ruke svih igrača.

Senzori igrača, odnosno trake oko glave su izrađene iz nekoliko slojeva. Prvi sloj je AirMesh. Napravljen je od trodimenzionalne mreže za tkanje. Mreža čini traku izdržljivijom, daje dobru cirkulaciju vazduha i ima apsorpciona svojstva. Drugi sloj štiti traku za glavu od vlage. Unutrašanji sloj-traka koja je u kontaktu sa glavom igrača se vrlo lako skida i pere. Nakon svakog Laser Tag termina sve trake peremo u veš mašini i sterilišemo suvom metodom. Tako da svaki igrač, na početku Laser Tag termina dobija i čistu traku za glavu. Svaka traka je povezana sa replikom igrača, pa samim tim nema ni razmene traka.

Zaštitne mere zaposlenih i instruktora na terenu …

I cilju sopstvene zaštite ali i svih igrača, instruktori i zaposleni su obavezni da nose i rukavice i masku prilikom rentiranja opreme budući da su oni ti koji će najviše komunicirati sa igračima i koji će biti u kontaktu sa opremom. Velika prednost Laser Tag igre u ovom slučaju je to što se sva oprema podešava od strane instruktora i to sa udaljenosti pomoću LaserWar daljinskih uređaja. Instruktor ni ne mora da priđe igraču, a može da mu podesi opremu, restartuje helte, municiju i sve ostalo.

Možemo da zaključimo da je Laser Tag odlično rešenje i izbor za zabavu, rekreaciju i boravak u prirodi u trenutnim okolnostima. Umesto da boravite u zatvorenim, zagušljivim prostorima, ili da vam propadne proslava rođendana i timbilding, Laser Tag je idealno rešenje. Da zakažete igru pozovite 063539437, a da pogledate cenovnik posetite stranicu sa kalkulatorom.


LaserWar Weapons And Tactics je jedina firma u Srbiji koja raspolaže sa ovakvom vrstom opreme poslednje generacije i kvaliteta. Želimo da u Srbiju donesemo jednu novu priču usmerenu ka zabavi i rekreaciji svih uzrasta! Ne čekajte! Okupite ekipu, odaberite teren i zakažite termin! Detaljan pregled naših usluga možete da vidite na ovoj stranici.

Takođe preporučujemo da posesite i pogledate stranicu Zašto Laser Tag? Tu možete da uporedite i druge ratne igre.

Pratite naše aktivnosti sa puno slika i snimaka na na našoj LaserWar instagram stranici kao i na našem LaserWar facebook profilu.